14 november 2021
14:00

FoC Farsta FF

Referat: Västerhaninge IF - FoC Farsta FF

Tung seger i sista hemmamatchen mot ett formstarkt FOC Farsta. 4-0 efter 2-0 i paus.

Det är ett sargat Västerhaninge som nu kommer till spel. Har jag skrivit det förut? Det är roligt när killar som Max Johansson och Emil Gyllstedt från P-17 får spela. Max från start på mittfältet, gör en grym prestation. Ber inte om ursäkt för något. Pass fram till 1-0 målet av Elvir efter 14 minuter. En riktig krigar insats. Emil kommer in påslutet och gör ett riktigt bra inhopp. Inget ont som inte har något gott med sig. Hur kan vi ha så många skador och som inte det vore nog dessutom sjukdomar på det. Det innebar även att Enes Ünlu en av våra tränare fick debutera i trean, klockrent.

Farsta kom ut aggressivt och satte tempot. Redan efter någon minut hade Farsta ett stenhårt skott i ribban som turligt för Västerhaninges del studsade ner på mållinjen och ut. Istället var det Västerhaninge som tog ledningen. Då nämnde Max lirade fram till Elvir som sköt via en försvare in 1-0 till Viffen. Spelet jämnade därefter ut sig och i den 31:a minuten på ett riktigt snyggt anfall passar Andreas fram Jonte som behärskat lägger in 2-0. Farsta har ett större bollinnehav men känns inte superfarliga. Västerhaninge jobbade för dagen riktigt bra i defensiven, höll i hop laget och tog flera kloka beslut. Variation mellan bollinnehav och ett lite längre spel. Framförallt satt laget ihop och alla krigade stenhårt.

Andra halvlek: Det hann inte gå mer en minut innan Andreas punkterade matchen efter pass från Roddan. Farsta försökte men lyckades inte få hål på den för dagen mycket duktige Oskar i Västerhaningekassen. I den 90:e 4-0 en snabb omställning Roddan löper sig fri från halva och serverar Elvir till hans andra för dagen. (hockeyass till Oskar på den)

Skönt äntligen en seger efter en radda matcher utan en trea. Ska även passa på att berömma backlinjen anförda av Joseph och Igor två kungar.

En vecka kvar sedan är det dags för sista matchen i serien mot FC Nacka borta på Vårbergs IP.